Ads 468x60px

03 December 2012

Καθαριότητα και καρκίνος του μαστού


Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο πόσο επιβλαβή και τοξικά είναι για την υγεία μας τα απορρυπαντικά, εντομοαπωθητικά και τόσα άλλα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Πρόσφατες μελέτες έρχονται να καταδείξουν συγκεκριμένες βλαβερές επιδράσεις όλων αυτών των χημικών που έχουμε μέσα στα σπίτια μας και τα οποία αντί να αποτελούν συμμάχους μας στην καθαριότητα, στην πραγματικότητα “καθαρίζουν” εμάς.
Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στο περιοδικό Enviromental Health τα εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα, τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα του σπιτιού, καθώς και τα αποσμητικά χώρου είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία μας, καθώς περιέχουν καρκινογόνα στοιχεία που πλήττουν το ενδοκρινικό μας σύστημα και τους μαστικούς αδένες των γυναικών. Επικεφαλής της έρευνας αυτής είναι η Δρ. Julia Brody από το Ινστιτούτο Silent Spring στη Μασσαχουσέτη, η οποία εξετάζει το κατά πόσο η χρήση όλων των παραπάνω αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Η Brody με μία ομάδα μελετητών πήραν τηλεφωνικά συνέντευξη από 787 γυναίκες στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης στις οποίες έχει διαγνωσθεί καρκίνος του μαστού και τις συνέκριναν με αντίστοιχες συνεντεύξεις άλλων 721 γυναικών που είναι υγιείς. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν έδειξαν ότι οι γυναίκες που απάντησαν πως χρησιμοποιούν αποσμητικά χώρου, εντομοαπωθητικά ή εντομοκτόνα, καθώς και προϊόντα για τη μούχλα και τα άλατα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού. Η ερευνήτρια λέει πως “Οι γυναίκες που αναφέρουν πως χρησιμοποιούν καθημερινά στο νοικοκυριό τους σε μεγάλο βαθμό τα απορρυπαντικά του εμπορίου παρουσιάζουν διπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με άλλες που λένε πως δεν κάνουν τόσο μεγάλη χρήση των απορρυπαντικών αυτών. Η χρήση αποσμητικών εσωτερικού χώρου και προϊόντων για τη μούχλα και τα άλατα συνδέεται άμεσα με αυτές τις αυξημένες πιθανότητες“.Ίσως το πιο αξιοσημείωτο που κατέδειξε η έρευνα είναι πως οι γυναίκες που ζούνε σε σπίτια όπου γίνεται χρήση τέτοιων προϊόντων έχουν κατά 26% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη! Μπορεί λοιπόν το σπίτι μας να μυρίζει ωραία όταν το καθαρίζουμε με τα απορρυπαντικά του εμπορίου, αλλά αυτή η “εντύπωση” καθαριότητας καλύπτει κάτω από το εύοσμο πέπλο της αυτό που πραγματικά συμβαίνει!!Χρήσιμο να γνωρίζουμε: 

Στη Βόρεια Αμερική ξοδεύτηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια δολλάρια από τους καταναλωτές για αγορές απορρυπαντικών! Το μυαλό μας έχει πάθει πλήρη πλύση εγκεφάλου από τις μεγάλες βιομηχανίες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το πόσο καλύτερο είναι το συγκεκριμένο τάδε απορρυπαντικό σε σύγκριση με κάποιο άλλο, από το οποίο - αν διαβάσουμε τα συστατικά που περιέχουν - ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ σε ΤΙΠΟΤΑ! Και πέραν του ότι δεν διαφέρει, είναι και εξίσου επιβλαβές!


Τι μπορούμε να κάνουμε; 

Υπάρχουν λύσεις για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο; Ναι, αρκεί να τις δούμε. Για την ακρίβεια, αν θελήσουμε να τις δούμε. Ποιες είναι αυτές. Η πιο απλή είναι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τοξικά, επιβλαβή απορρυπαντικά, εντομοαπωθητικά και αποσμητικά χώρου. Καρκίνο του μαστού νοικοκυρές θα τον πάθουν, συνεπώς “Νοικοκυρές, ας ξυπνήσουμε”! Ας μάθουμε να "διαβάζουμε" τα συστατικά των προιόντων!


Ας στραφούμε σε εταιρίες που σέβονται τα ευρώ που δίνουμε και έχουν προιόντα ποιότητας, οικολογικά και χωρίς παρενέργειες. Ένα απο αυτά είναι το απορρυπαντικό για όλες τις χρήσεις (απο το πλύσιμο πιάτων - μέχρι τον καθαρισμό τουαλέτας - πατώματος - ρούχων) της Αλόης (MPDx2) που είναι διπλά συμπυκνωμένο και έτσι είναι και οικονομικό (εκτός του οτι είναι οικολογικό - ασφαλές ακόμα και για μωρά). Δείτε το εδώ

Άλλη μια λύση είναι οι παλιές καλές συνταγές των μαμάδων και των γιαγιάδων που χρησιμοποιούσαν μαγειρική σόδα, ξύδι, πράσινο σαπούνι

0 comments:

Post a Comment