Ads 468x60px

20 December 2012

Συνταγή για κεκάκια... πολικά αρκουδάκια!

 
 Αυτά τα Χριστούγεννα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας δυνατότητες και σε κάτι άλλο εκτός από μελομακάρονα και κουραμπιέδες: πεντανόστιμα κεκάκια στο σχήμα πολικής αρκούδας! 
 
 
 
Μαγείρεψέ τα για τους φίλους και την οικογένειά σου, αφού τους βάλεις πρώτα να υπογράψουν για την προστασία της Αρκτικής και των μοναδικών αυτών ζώων που δεν μπορούν να επιβιώσουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.


Υλικά

  • 2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε:
  • Σαντιγύ
  • Αμυγδαλόπαστα
  • Νιφάδες καρύδας
  • Ρευστή σοκολάτα

Προετοιμασία 

Προθερμένουμε το φούρνο στους 360 °C.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλέυρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ειδικά φορμάκια για κεκάκια, βάζουμε χαρτάκια για cupcakes (πωλούνται στα super market) και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι έχουν ψηθεί, τρυπάμε ένα από τα κεκάκια με μία οδοντογλυφίδα και αν μετά βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν και πριν τα διακοσμήσουμε, μπορούμε να καλύψουμε την κορυφή τους με γλάσο της αρεσκείας μας (σοκολάτα μαύρη ή λευκή, πραλίνα, μαρμελάδα κ.α.)

Διακόσμηση

  • Καλύπτουμε την κορυφή με σαντιγύ
  • Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας
  • Χρησιμοποιούμε αμυγδαλόπαστα για να πλάσουμε τα ποδαράκια και το κεφαλάκι της αρκούδας
  • Χρησιμοποιούμε ρευστή σοκολάτα για να σχεδιάσουμε τα μάτια, το στόμα, τη μύτη και τα νύχια

Καλή επιτυχία!



0 comments:

Post a Comment