Ads 468x60px

19 November 2012

PayPal... Τόσα ακούγονται για αυτό. Τί είναι;

Πολύς κόσμος έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια να κάνει αγορές μέσω Ίντερνετ. Είναι γρήγορες, άνετες και ασφαλείς πλέον. Για να είναι όμως ασφαλείς πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια. Μια απο αυτές είναι το PayPal.


To PayPal χρησιμοποιείται πολύ στο ebay αλλά και σε άλλα online καταστήματα. Το πλεονέκτημά του είναι οτι σου διασφαλίζονται τα χρήματα. Δεν τα χάνεις αν ο επιχειρηματίας είναι απατεώνας!

Πως γίνεται αυτό;
Το paypal το συνδέεις με μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Προτείνεται χρεωστική ώστε στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά (πχ να σας κλέψουν τον αριθμό ή την κάρτα) να μην σας χρεώσουν πέρα απο το ποσό που έχετε στη χρεωστική σας κάρτα.

(Χρεωστική είναι η κάρτα που πας στην τράπεζα, βάζεις χρήματα πχ 30 ευρώ σε έναν λογαριασμό, και μπορείς να κάνεις αγορές μόνο μέχρι 30 ευρώ )


Μετά πληρώνεις μέσω paypal. Αν δεν λάβεις το προιόν ή το λάβεις κατεστραμμένο ή οτιδήποτε το paypal σου επιστρέφει τα χρήματά σου.

Ένα αλλο bonus που έχει είναι οτι πλέον ο πωλητής ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ τον αριθμό της κάρτας σου (με ότι αυτό συνεπάγεται) αλλά μόνο το email σου. Άρα η συναλλαγή γίνεται με μεγαλύτερη ακόμα  ασφάλεια.Πως δημιουργώ λογαριασμό στο PayPal?

Μπαίνουμε στο paypal 
Πάνω δεξιά πατάμε το "sign-up" και επιλέγουμε τύπο εγγραφής. Αν είστε φυσικό πρόσωπο επιλέγετε το "personal", αν έχετε κάποια επιχείρηση και θέλετε να τη συνδέσετε με το paypal επιλέγετε το "Business".

Συνεχίζετε βάζοντας τα στοιχεία σας.

Όταν φτιάχνετε λογαριασμό να βάζετε τα πραγματικά στοιχεία σας.

Έχετε λοιπόν φτιάξει έναν λογαριασμό paypal. Τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια;


-Πατώντας στο Profile θα δείτε πολλές εργασίες που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά τον λογαριασμό σας. Κάτω από την περιοχή Αccount Ιnformation, θα επιλέξετε τη διεύθυνση κατοικίας και αν θέλετε και το τηλέφωνο.

-Δίπλα, στο Financial information, θα πάτε Credit/Debit Cards και θα βάλετε τον αριθμό της κάρτας σας.Μπορείτε να βάλετε είτε χρεωστική είτε πιστωτική. Εδώ θα υποθέσουμε ότι έχετε μόνο χρεωστική electron visa.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γίνεται και πιστοποιημένο μέλος. Το paypal  θα σας χρεώσει ένα μικρό ποσό (περίπου 2€) στην κάρτα. (αυτό γίνεται εφόσον θέλετε πιστοποίηση).

Μόλις σας έρθει η μηνιαία αναφορά λογαριασμού, θα σας ζητηθεί από to paypal ένας αριθμός που βρίσκεται στην αναφορά. Όταν το βάλετε θα είστε πιστοποιημένο (verified) μέλος και το ποσό που χρεωθήκατε θα σας επιστρέψει στο λογαριασμό του paypal. Για οποιαδήποτε ερώτηση γίνετε φίλοι μου εδώ
Τι να προσέξετε !!

Προσοχή στα e-mail που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από το paypal. Πάντανα εξετάζετε το link στο οποίο καταλήγουν αλλιώς θα πέσετε θύμα phishing.


Το paypal χρεώνει ένα μικρό ποσοστό από τα λεφτά που εισπράττετε, πηγαίνετε στον τομέα βοήθειας και πληκτρολογήστε "fees" για να ενημερωθείτε σχετικά.

Σε περίπτωση που πέσετε θύμα απάτης το paypal εγγυάται το πλήρες ποσό. Μπορείτε να ανοίξετε μια υπόθεση για οποιοδήποτε παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε στο resolution centre.

Τα στοιχεία που βάζετε πρέπει να είναι πραγματικά και όμοια με  αυτά τηςταυτότητάς σας. Σε περίπτωση που κάνατε κάποιο λάθος στην καταχώρηση ονόματος υπάρχει σχετικός τομέας υποστήριξης του paypal.


Στην περίπτωση που θέλετε απεριόριστο ποσό συναλλαγών θα πρέπει να στείλετε μέσω ειδικής φόρμας που υπάρχει στο paypal ένα επίσημο έγγραφο που σας ταυτοποιεί (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ) και ένα λογαριασμό που να πιστοποιεί τη διεύθυνσή σας.

Θα μπορούσατε αντί να περιμένετε τη μηνιαία αναφορά να πάρετε τηλέφωνο την τράπεζά σας μετά από  2-3 μέρες να σας δώσει τον αριθμό για την πιστοποίηση του λογαριασμού σας. Το paypal κατηγορηματικά αποτρέπει από τη χρήση αυτής της εναλλακτικής για λόγους ασφάλειας του λογαριασμού σας. Ωστόσο είναι μια καλή λύση στην περίπτωση που έχετε χρεωστική και δεν έχετε επιλέξει αποστολή μηνιαίας αναφοράς των συναλλαγών σας όταν κάνατε την αίτηση γα κάρτα στην τράπεζα

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλουν και οι φίλοι σας να μάθουν σχετικά με το PayPal μοιραστείτε το! 

2 comments:

  1. poso xrisimo arthro???? einai oti xreiazomai autin tin stigmi! sigura tha exw k apories molis ftiaksw t logariasmo!

    ReplyDelete
  2. Οτι θέλεις ρώτα με. Χρησιμοποιώ PayPal απο το 2005. Έχω ψωνίσει, έχω πάρει χρήματα πίσω απο ελλατωματική dual sim κινητού. Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια προχωρημένα άρθρα για Western Union, PaysafeCard καθώς και πως μπορείτε να κάνετε online μαγαζί ΔΩΡΕΑΝ (για να πουλάτε τα προιόντα σας).

    ReplyDelete