Ads 468x60px

02 November 2012

Όλοι είναι κρυωμένοι! Τι να κάνω για να προφυλαχτώ;


Και ήρθε η εποχή του χρόνου που οι ιώσεις και τα κρυώματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Ο λόγος;

Η αλλαγή του καιρού. Λόγω του κρύου τα δωμάτια δεν αερίζονται σωστά, κόσμος συνοστίζεται μέσα σε αυτά και τα μικρόβια κάνουν πάρτυ. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Για να αντιμετωπίσετε το κρύωμα ο καλύτερος τρόπος είναι
η λήψη βιταμίνης C. Ακούγεται γνωστό. Το ξέρω. Αφου το ξέρεις και εσύ γιατί την ξαναπάτησες και ξανακρύωσες; 

Την βιταμίνη C πρέπει να την λαμβάνεις προληπτικά ώστε να μην κρυώσεις. Βεβαίως είναι απαραίτητη και στην αντιγήρανση μιας και παράγει κολλαγόνο για λαμπερό δέρμα και πρώσοπο. 2 σε 1 δηλαδή. Είναι γνωστό πως είναι καλύτερο να βοηθάμε τον οργανισμό περισσότερο εσωτερικά και λιγότερο εξωτερικά. Το εξωτερικό είναι το αποτέλεσμα του εσωτερικού.

C βρίσκουμε στα πορτοκάλια, λεμόνια, πιπεριές, φράουλες, σκόρδα κτλ
Εφόσον δεν λαμβάνετε την ΣΗΔ (ημερήσια δόση) θα πρέπει να λαμβάνετε την υπόλοιπη απο συμπλήρωμα διατροφής.

Προτιμήστε την βιταμίνη C της Forever Living αντί του εμπορίου.Τη χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια και με έχει σώσει. Δείτε εδώ το λόγο.
(αναλυτικά για τη βιταμίνη C θα σας πω σε επόμενο άρθρο)

Άλλος ένας τρόπος πρόληψης του κρυώματος είναι η λήψη του βοτάνου εχινάκια που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα οι Ινδιάνοι για να μην κρυώνουν.

Εκτός φυσικά από τα τρόφιμα, σημαντικό είναι να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι καλά. Διώξε το στρές! Φρόντισε να πλένεις καλά τα χέρια σου, στα οποία μπορεί να κρύβονται μικρόβια.Προσοχή στους κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται και συνοστίζονται πολλοί άνθρωποι. Αν έχετε προστατέψει σωστά τον οργανισμό σας, δεν θα έχετε πρόβλημα. Αλλιώς αποφύγετέ τους.

Κάτι άλλο που πρέπει να κάνετε για πολλούς λόγους είναι η άσκηση. Όταν αθλείστε ο οργανισμός, αποκτά έξτρα αντιστάσεις.

Φυσικά δεν θα αναφέρω σε κάθε άρθρο για το κάπνισμα. Είναι θανατηφόρο, σου χαλάει τα δόντια, σου καταστρέφει το αναπνευστικό σύστημα, ενοχλεί τους γύρω και σου διώχνει την ταμπέλα "γυναίκα για σχέση". Bonus: Σε κάνει ευάλωτη στο κρύωμα!  Αλκοόλ με μέτρο γιατί και αυτό συμβάλει στο να κρυώνεις.


Τέλος, πίνετε νερό διότι ρευστοποιούνται οι βλένες (μύξες), απο αποβάλλονται και δεν βουλώνει η μύτη εύκολα.

Τώρα στο θέμα του "τουμποφλό" της μύτης. Έχω δοκιμάσει φυσιολογικό ορό που κυκλοφορεί και είναι ακίνδυνο για την υγεία. Αυτούς μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε άφοβα αλλά είναι δύσκολοι στην εφαρμογή και πρέπει να τους ρουφάς με τη μύτη. Εγώ όσες φορές και αν προσπάθησα δεν τα κατάφερα. Πνιγόμουν. Έτσι δοκίμασα τα υπόλοιπα αποσυμφορητικά. Οτριβίν, βιμπροσίλ και ντέξα ρίνα σπρέι.

Το τελευταίο περιέχει κορτιζόνη (δεν είναι καλό αυτό) παρ' όλα αυτά έκανε την καλύτερη δράση. Άμεσο ξεβούλωμα σε 3-4 λεπτά που διαρκεί πολύ. Τα άλλα διαρκούσαν γύρω στη 1.5 ώρα και μετά πρέπει ξανα. Άσε που δεν κάνει να τα χρησιμοποιούμε πολύ.

Τελευταία δοκίμασα το ρονάλ και αν και δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα μου την ξεβούλωσε για ώρες (και δεν περιέχει κορτιζόνη). Μου άρεσε πολύ. Για αυτό σας προτείνω, να δοκιμάσετε τα απλά πρώτα, (χωρίς κορτιζόνη) και αν δεν δείτε να ξεβουλώνει,  χρησιμοποιήστε το ντέξα αλλά με προσοχή (όσο το δυνατόν λιγότερο γιατί όλα αυτά δεν κάνουν για πολύ).


0 comments:

Post a Comment